pátek 25. května 2012

Necron Warriors Part I.


Projekt Necrons Army dostává pomalu svou podobu. Rozhodl jsem se začít základní jednotkou „TROOPS“ a to „Necron Warriors“
S touto armádou nehodlám vyhrávat žádné barvířské soutěže a tak k tomu také přistupuji. 
Cílem je kvalitní wargamingový TableTop paint

Zprvu jsem byl docela otrávený, když jsem několik hodin (6-7h) modely vyštípával ze sprue, začišťoval, lepil, pinoval, zase začišťoval a nakonec stříknul základovou barvou.
A pak už to šlo snad samo. Jak jsem očekával Necroni jsou jednoduchou armádou na barvení a podle toho to taky tak vypadalo. 20ks warriorů jsem měl namalovaných odhadem zhruba za 20h + 2h na podstavce. Což je podle mne slušný čas (dohromady necelých 30h na 20. modelů). Nemluvě o tom, že jsem v nich našel zalíbení.

Pro tuto jednotku jsem zvolil toto schéma:
Primární barva (tělo): chainmail (gw) poté wash devlan mud s gryphonne sepia (gw) na doladění jsem do spár aplikoval pigmenty rzi brown iron oxide a burnt siena od valleja
Sekundární (náramenní pláty a hlava): pale sand (vallejo model color dále jen vmc) washnutá gryphonne sepia a na poškození jsem použil saddle brown a orange brown (vmc)
Zbraně: chainmail + chaos black waschnutý ještě badab black (gw) na doladění jsem do některých zákoutí aplikoval brown iron oxide pigment
Efekty (zbraní, očí apod.): andrea blue, deep sky blue a white (vmc)



Pozn.: Toto schéma budu samozřejmě nadále dodržovat u dalších modelů s tím, že k sekundární barvě přibude černámetalická a některé detaily budu barvit mosaznou nebo měděnou barvou (ještě nejsem rozhodnutý).

Jelikož moji Necroni nejsou čistí jako od Games Workshopu rozhodl jsem se pro jednoduché podstavce, aby z nich bylo vidno, že na té planetě odkud pochází to není žádná prdel (s prominutím).
Zvolil jsem rudou barvu nesmiřitelné a hodně drsné pouště.
Rudou protože se mi ten kontrast s modely moc líbí.
Na podstavce jsem použil red, vermillion a orange red (vše vmc) poté washnul gryphonne sepia a nakonec drybrushnul bright orange (vmc).

A aby modely na podstavcích dobře držely, zvolil jsem jednoduchý pinovací fígl:


Teď už jen zasadit do zbraní modře zbarvený tyčinky, které jsou na cestě kdesi z USA nebo CAN a je hotovo.
Foto kompletních modelů bude v Necron Warriors Part II.

Fotografie můžete sledovat zde: http://erebi.rajce.idnes.cz/Necron_Warriors_I

3 komentáře:

  1. Teda člověk jsem chvilku nekouká a najednou takovéto změny a novinky :-)
    Nádherná parta warriorů, už se těším až si je prohlídnu naživo.
    Skvělá práce jako vždy...

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, já tam budu. Resp. moje různé verze v různých stádiích alkoholového obsahu :-)

    OdpovědětVymazat